Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust
Avaleht Taipoks / kikkpoks Andrei Manzolo: tahan lihtsalt võistelda!

Andrei Manzolo: tahan lihtsalt võistelda!

Andrei Manzolo koos treeneri Dmitri VorobjovigaKersti Järve oli nii lahke ja küsis Raskesport.ee jaoks laupäeval Kalevi Spordihallis ringi astuva Andrei Manzono käest mõned küsimused.

Andrei, sa oled viimasel ajal võistelnud väljas pool Eestit. Sa lähed 14. septembril Xplosion Estonian ringi. Millised tunded sind sellega seoses valdavad?

Tahan lihtsalt võistelda! Tahan vastupidada kõik kolm raundi, näidata ilusat matši. Videote ja eelneva info põhjal tean, et tegu on tugeva vastasega. Tean, et matš Maxim Võrovskiga tuleb raske. Maximi vastaseks on olnud maailma parimate kikkpoksijate hulka kuuluv Dzabar Askerov, kellele ta kaotas alles lisa raundis.

Kuidas Sul Eestist lahkudes on spordis läinud?

Sõitsin poolteist aastat tagasi Inglismaale, sest seal on rohkem võimalusi võistelda, paremad treeningud, rohkem professionaalsel tasemel sparringpartnereid. Eestis, EAK-s treenides sain korraliku kogemuse ja baastehnika. Inglismaal olen treeninud kolmes erinevas klubis. Praegu kuulun Lumpini Gym ridadesse. See on taipoksi klubi. Hetkel tegelen ainult taipoksiga. Järgmisel aastal plaanin tagasi tulla MMA juurde. Inglismaal pidin ka hakkama jiu jitsu trennides käima. See ala on populaarne Inglismaal ja Ameerikas. Seal liiguvad rahad ning tunnustus. Mul õnnestus saada Suurbritannia meistritiitel jiu jitsus. Ma olen võitnud veel King of the Ring tiitli taipoksi reeglite järgi. Lisaks olen Dynamite K-1 tiitli võitnud.

Tavaliselt treening kuus korda nädalas. Kaks trenni päevas. Teen spetsiaalselt vastupidavusele suunatud harjutusi. Sparringuid erinevate sportlastega. Inglismaal on treeningutes rohkem rõhku pandud vastupidavusele ja rünnaku taktikale.

Sul läks MMA-s päris hästi. Miks sa otsustasid ainult taipoksiga tegelema hakata?

Ma oskan maadelda ja ka lüüa ning seetõttu oli mugav MMA-s võisteda. Kuna ma vahetasin kubi ja seal tegeletakse rohkem taipoksiga, siis ma valisin selle. Üheks põhjuseks oli see, et paljud sportlased keeldusid minuga MMA-s võistemast ning vastaste leidmine muutus raskemaks. Tegelikult meeldib mulle taipoks rohkem, kuid võimalik, et naasen siiski MMA juurde tagasi.

Millised on su plaanid pärast Xplosioni?

29. septembril on 8 mehe turniir Ring Masters tiitlile. 12. oktoobril toimub superfight rumeenlasega ja detsembris pean kaitsma Dynamite K-1 tiitlit Šotimaa tsempioni vastu. Mu on iga kahe nädala tagant üks matš ning pean kogu aeg olema heas võistusvormis.

 

Kuum kaup poes

UFC 147 RIO Venum
UFC 147 RIO Venum
(Püksid)

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?