Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust

RASKESPORT.EE PORTAAL ON UUENDAMISEL.
Osad uudised võivad olla ajutiselt kättesaamatud. Vabandame!

Avaleht Taipoks / kikkpoks Zaur Dzhavadov: tšempioniks saab julge ja töökas

Zaur Dzhavadov: tšempioniks saab julge ja töökas

Zaur Dzhavadov TaisSa oled Eestis võistlenud mitu korda. Vaadates Sinu viimast matši Nikita Mihhailovski vastu, siis pean tõdema, et olid väga heas vormis. Kuidas Sa valmistusid selleks matšiks?

Ma hoian end pidevalt vormis, kogu aeg treenin korralikult, sest ettepanek matsiks võib tulla suvalisel hetkel ning selleks tuleb olla valmis. Ma teen iga päev trenni. Palju on tööd paarides koos oma klubikaaslastega, täiendan enda tehnikat ja jooksen palju, et parandada vastupidavust. Kui sain ettepaneku võistleda Nikita Mihhailovskiga, oli mul lihtsalt vaja veel rohkem treenida, et olla valmis 100%

Kuidas on kujunenud Sinu tee võistluskunstides?

Viie aastaselt viisid vanemad mind karate kyokushinkai trenni. Karatega tegelesin kuni 18 aastaseks saamiseni (Mul oli 1 dan karates). Minu esimesteks treeneriteks karates olid Irina Abramova ja Tatjana Aleksejeva. Hiljem alustasin tegelemist taipoksiga Saulijus Sheikise juures. Praegu on tema üks minu treeneritest klubis Muay Thai Academy. Teine treener on Albert Kuksenok. Algusel võistlesin rohkem taipoksis aga üha enam olen saanud võistlusi K-1 ning praegu võistlengi enamasti selles stiilis.

Kirjelda oma karjääri. Tipphetki ja ka neid momente, mida parema meelega unustaksid.

Nagu igal võitlejal on mul matsid, mille üle tunnen uhkust ja matšid, kus ma ei suutnud end näidata 100%. Tahaksin uuesti ringis kohtuda selliste vastastega nagu Pavel Turuk ja Alexander Stetsurenko. Ma arvan, et suudan võtta neilt revansi.

Mis on kohustuslik ilma milleta ei saa heaks võitlejaks? Mida peab vältima?

Peab alati arenema. Proovima alati saada paremaks võitlejaks. Igal treeningul ja igas matsis tuleb välja panna 100%- Selleks, et saada tšemioniks tuleb olla julge ja töökas. Treeninguid ei tohi vahele jätta, sest sel juhul pole tulemust! Ma treenin iga päev (välja arvatud pühapäev).

Sa oled praegu muay thai laagris. Räägi sellest lähemalt.

Jah, ma olen praegu Tais ja laagris „Sinbi Muay Thai Camp“. Ma olen siin juba kolmandat korda. Mitmed mu sõbrad Riiast sõidavad samuti siia enda tehnikat ja vastupidavust parandama. Mulle meeldib siin töötada „käpikutega“. Kliima aitab saada vastupidavamaks.

Igal võitlejal esineb aeg-ajalt masendust, emotsionaalselt raskeid momente. Kuidas Sa nendest üle saad? Mida soovitad teistele võitlejatele?

Tavaliselt tekib mul selline olukord peale rakseid matše või kui on väga keerulised treeningud ning ettevalmistus. Peale matši võtan ma nädala puhkuseks, et taastada jõudu, hakata treeningute järele igatsema. Alles pärast seda on võimalik jätkata treeningutega. Sportlastele, kes tunnevad, et on ületreeninud ja trenn ei paku enam rõõmu, tuleb kindlasti võtta väike paus. Sel ajal võib tegeleda teiste spordialadega näiteks jalgpalli või korvpalliga.

Võitluskunstid muutuvad ühe populaarsemaks. Mida Sa soovitad noortele poistele/tüdrukutele ja isegi täiskasvanutele, kes alles mõtlevad treeninguid alustada?

Pole oluline millise spordiala laps valib. Peamine on see, et ta ei istuks tegevusetult kodus arvuti ees. Loomulikult tüdrukuid on parem mitte panna kikkpoksi või taipoksi treeningutele... no aga kui tüdruk väga tahab, siis on häid treenereid, kes oskavad õpetada nii, et traumasid poleks. Kikkpoks on väga hea spordiala, sellega võib alustada ükskõik mis vanuses. Peamine, et oleks hea treener.

Räägi oma tulevikuplaanidest?

Ma planeerin professionaalselt võistelda veel 5-6 aastat kui Jumal annab ja mul ei ole tõsiseid traumasid. Ma olen alati avatud uutele matši ettepanekutele ja praegu lihtsalt treenin, et olla igal ajal valmis minema ringi ning näidata head võitlust.

Mida Sa soovid öelda Eesti publikule ja fännidele?

Mul on heameel, et Eestis on inimesed, kes jälgivad minu matše, elavad kaasa ja saadavad mu facebooki kontole kirju. Ma proovin neid edaspidi rõõmustada heade matšidega ja arvan, et veel mitmeid kordi tulen Eestisse võistlema!

 

Saavutused:

2013 WAKO Läti Kikkpoksi meister
2012 WKA Balti meister K-1 reegilid
2012 WFCA Euroopa Karika võitja K-1 reeglid
2012 WAK-1F Läti professionaalse kikkpoksi tšempion.
2012 WAKO Läti meister kikkpoksis K-1 reeglid
2012 WKF Riia meister low-kick reeglid
2011 WAKO Poola meister K-1 reeglid
2011 IFMA Läti meister K-1 reeglid.
2011 WKA Riia meister taipoksis
2009 WKA Euroopa meister K-1 reeglid (PRO/AM)
2009 Balti viitse tšempion K-1 reeglid
2009 Läti profesionaalid taipoksi meister
2007 IFMA Läti meister (Muay Thai)


KERSTI  JÄRVE

 

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?