Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust
Avaleht Maadlus Maadlus peaaegu kindlalt olümpial

Maadlus peaaegu kindlalt olümpial

Pilguheit kolmele spordialale, mis kandideerivad ühele vabale kohale 2020 Olümpiamängudel (ROK-i hääletus on 8.septembril Buenos Aireses, Argentiinas).

Pesapall/Softpall

Olümpiaajalugu: Pesapall- seitse korda osalenud näitusealana, medalispordialana viiel Olümpial (1992, ‘96, 2000, ‘04, ‘08). Softpall- medalispordialana osalenud neljal Olümpial (1996, 2000, ‘04, ‘08). Mõlemad alad hääletatin välja 2005 aastal alates 2008 Olümpiamängudest. Kandideerisid uuesti, kuid ei pääsenud tagasi Olümpiamängude kavva.

Taotlejad: Riccardo Fraccari (pesapall) & Don Porter (softpall).

Visioon: Rahvusvahelised Pesapalli ja Softpalli Liidud ühinesid sel aastal, et parandada oma võimalusi Olümpiamängudele pääseda. 8 võiskonnaga esindatud meespesapallurid ja naissoftpallurid mängivad ühel võistluselplatsil kuuepäevasel turniiril.

Plussid: Pesapall on väga populaarne teatud piirkondades Aasias ja Ladina Ameerikas, softpall tooks naiste spordi tagasi mängude kavva, ühtegi teist kurika ja palliga spordiala ei ole Olümpiamängude kavas, Olümpiamängud oleks softpalli naiste jaoks kõrghetk, mõlema ala järjepidavus võiks päädida Olümpiamängude kavva arvestamisega.

Miinused: Pesapalli kritiseeritakse, kuna parimad mängijad ei osale Olümpiamängudel, Pesapalli kõrgliiga ei peata hooaega, et vabastada mängijaid Olümpiamängudel osalemiseks, kõrge profiiliga dopinguskandaalid pesapallis, toetuse ja huvi puudus ala vastu Euroopas.

Tsitaat: “Meil on palju noori poisse ja tüdrukuid, kes tahavad oma Olümpia unistust tagasi.“— Don Porter.

Võimalused: Ilmselt ei pääse tagasi.

Netilehekülg: www.PlayBall2020.com.

___

Squash

Olümpiaajalugu: Puudub. Jäi napilt välja Olümpiamängude kavva arvamisest 2012 ja 2016.

Taotleja: M. Ramachandran.

Visioon: Meest ja naiste turniirid, 32 mängijat mõlemas rühmas, kestvus 5 päeva. Matšid mängitakse kahel klaasist väljakul. Videosalvestused kaasatud kohtunike otsuste tegemisel, kordusi näidatakse hiigelekraanidel.

Plussid: Kõik viis kontinenti on maailmameistreid tootnud, taotlust toetavad tennise suurnimed Roger Federer ja Andre Agassi; Squashi mängitakse teistel spordi suurüritustel ( PanAmeerika mängudel, Aasia mängudel, ), Olümpiamängud oleks sportlastele kõrghetkeks, dopinguskandaalideta spordiala.

Miinused: Olümpiamängudel on juba kolm reketisporti (tennis, sulgpall ja lauatennis), vaataja ja televaatajasõbralikkuse küsimus, eliitlik imago, spordi universaalsuse küsimus.

Tsitaat: “Viimane kord ei olnud me spordiala kohandanud ROK-i reeglitele vastavaks. Nüüd oleme seda teinud. Me oleme rääkinud ROK-iga. Me oleme parandanud oma sporti ja tulemused on kõigile näha.” — M. Ramachandran.

Võimalused: favoriit, võibolla sammuke maas.

Netilehekülg: http://squash2020.com/

___

Maadlus

Olümpiaajalugu: Ulatub tagasi antiikolümpiamängudeni. Kas Kreeka-Rooma või vabamaadlus on olnud Olümpiamängude kavad kõigi aastatel peale 1900. Suure üllatusena arvati välja 2020 Olümpiamängudelt otsusega veebruaris, kuid pääses taas kandideerijate nimekirja mais.

Taotleja: Nenad Lalovic.

Visioon: FILA vahetas välja juhtkonna Raphael Martinetti vahetati välja Nenad Lalovici poolt ja pärast ROK-i otsust maadlusest loobuda. võeti kasutusele uued fännisõbralikud reeglid. Punktisüsteem tehti lihtsamaks ja suunitlus on premeerimaks ründetaktikaid. Naiste maadlusele kaalukategooriaid juurde.

Plussid: Esiteks ülemaailmne tunne, et maadlusest ei oleks tohtinud üldse loobudagi. FILA adekvaatne ja kohene reaktsioon: reeglite muutmine lihtsamaks ja fänni sõbralikumaks. Organisatsiooni sisesed muudatused maadluse parandamiseks, eelkõige naistemaadluse osatähtsuse suurendamine. Üks pikima traditsiooniga sporte Olümpiamängudel, uus dünaamiline juht Nenad Lalovic. Politiilise kõrgtaseme eriti tugev toetus: U.S.A., Venemaa, Jaapani, Iraani, Türgi, India, Eesti ja teiste riikide poolt.

Miinused: Kui tagasi arvataks, siis ei saaks ühtegi uut spordiala kaasata mängudele, demonstreeriks ROK-i ebastabiilsust, punktisüsteem võib jääda keskmisele vaatajale raskesti arusaadavaks.

Tsitaat:“Meil on olnud jõudu, et muutuda, Me oleme kindlasti teinud vigu minevikus, kuid nüüd vaatame tulevikku, me ei vaata tagasi.” — Nenad Lalovic

Võimalused: sisuliselt lukus!!

Netilehekülg: http://www.fila-official.com/

 

Kuum kaup poes

UFC 147 RIO Venum
UFC 147 RIO Venum
(Püksid)

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?