Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust
Avaleht Judo Eesti judokatel oli töine ja medaleid täis nädalavahetus

Eesti judokatel oli töine ja medaleid täis nädalavahetus

Nädalavahetusel Tamperes toimunud Euroopa Karikaetapil võitsid eesti judokad 2 kuldmedalit ning 2 pronksmedalit. Tamperes oli võistlustules üle 200 sportlase 22-st riigist. Laupäeval võitis Elnur Aliev kehakaalus -60kg kuldmedali. Teel finaali alistas Aliev Soome esindaja Valtoneni, hollandlase Claprothi ning poolfinaalis kanadalase Breton-Leduci. Finaalis kohtus ta  Suurbritannia judoka Vareyga, kelle võitmiseks ipponiga ehk puhta heitega kulus 2 minutit ja 45 sekundit. Aliev on Tartu judoklubi DO liige, kuid hetkel treenib Tallinnas Aleksei Budõlini käe all. Varem pole 23-aastane Elnur Euroopa Karikaetappi võitnud ning see andis kindlasti enesekindlust järgmiseks nädalavahetuseks, mil värske medalimees võtab osa Rooma MK-etapist.
 
Pühapäev tõi Eesti judokatele korralikku medalilisa. Kehakaalus kuni -81kg maadlesid 3 meie meest: Edward Murel, Georgi Ladõgin ja Jevgeni Salejev. Kõik mehed näitasid häid tulemusi: Murelile 7. koht ja Ladõginile 5. koht. Hoopis lennukalt edenes Salejevi maadluspäev- kolmest eelringi konkurendist polnud talle vastast ning kõik alistusid ipponiga. Vaid finaalis sakslase Conradiga piirdus Jevgeni edu tagasihoidlikumalt kahe yukoga, kuid tasuks esimene Euroopa Karikaetapi võit.

Kehakaalus -90kg  jõudis Aleksandr Marmeljuk 2 võidu ja ühe kaotusega pronksimatšini, alistades seal rootslase Dvarby kolme yukoga. Tulemuseks  pronksmedal.
Sel aastal Maailma Karikaetapilt hõbeda võitnud Grigori Minaškinile (-100kg) oli kerge kõrgeid ootusi seada, kuid hollandlane Mol murdis esimeses ringis Minaškini vastupanu. Poolaka Fileki Minaškin küll alistas, kuid heitluses kolmanda koha eest Moseriga Šveitsist tuli Minaškinil kaotus vastu võtta ning kokkuvõttes viies koht.

Eestlasi jagus Tampere EK-etapile ka raskekaalus (+100kg). Õnneks suutis hiljuti kergelt õlga vigastanud Juhan Mettis edukalt võistelda ning tulemuseks pronksmedal. Juhan sakutas raskusteta hõlma küljest lahti nii austerlase Karneri kui Scherrenbergi Hollandist. Kehakaalu hilisem võitja Harmegnies Belgiast Juhanile võidumõtteid aga ei lubanud ja nii tuligi meie mehel asuda võitlusesse pronksi eest hollandi esindajaga. Matš lõppes yukoga Eesti judoka kasuks. Tegelikkuses pole kindlasti üllatus, et noored mehed niivõrd häid tulemusi näitasid- tööd tehakse igapäevaselt ning motivatsiooni jagub, hoolimata vigastustest või raskustest.

Samal ajal Horvaatias toimunud juuniorite Euroopa Meistrivõistlustel said nii Ants Oscar Pertelson kui ka Tevol Tamm (mõlemad -66kg) ühe võidu. Edu ei saatnud meistrivõistlustel omavanuste Euroopa reitingus kuuendat kohta hoidnud Andre Seppat (-73kg), kellel tuli alla vanduda Espositole Itaaliast. Ka Kristjan Tõnistet (samuti -73kg) piirdus ühe matšiga. Rustam Kerimhanov (-81kg) kaotas puhtalt venelasele Khalmurzaevile, mille järel pöördusid kõigi pilgud Tallinnast pärit raskekaallasele Hennrich Sildveerile. Paraku alistus vägilane juba esimeses kohtumises ülekaalukalt maadelnud grusiin Matiashvilile, kes hiljem ka kuldmedali kaela sai. Rohkem tulemusi ning pildid on kättesaadavad Euroopa Judoliidu kodulehelt www.eju.net.

 

Kuum kaup poes

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?