Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust
Avaleht Judo Pronksisadu Minski judo MK-etapilt

Pronksisadu Minski judo MK-etapilt

Laupäeval (6.oktoobril) tuli Eesti judoperele järjekordselt häid uudiseid Minski meeste MK-etapilt. Kaheksast võistelnud eesti judokast said 3 sportlast medali ning lisaks 1 viies koht ja 2 seitsmendat kohta. Kõik Eesti medalimehed said seekord kaela pronksmedali.

-60 kg võistelnud Elnur Aliev alistas ipponiga valgevenelase, seejärel pidi vastu võtma kaotuse iisraeli judokalt ning kolmanda koha matšis alistas ukraina esindaja. Kõige tihedama konkurentsiga kehakaalus - 73 kg (17 võistlejat) saavutas Jevgeni Salejev samuti kolmanda koha, pronksimatšis suutis ta tasavägises matšis paremuse maksma panna lätlase Naumovsi üle. Eesti judo edukate raskekaallaste jälgedes sammuv Dmitri Lepp, kes on kõigest 20-aastane, võitis +100 kg kehakaalus samuti pronksmedali. Raskekaalus oli seekord kohal pelgalt 4 meest, ent kõik mehed maadlesid omavahel läbi ning said seega teha 3 maadlust.

Sellel aastal ei olnud Minskis võistlejaid küll väga palju ning konkurents sellevõrra natuke kesisem, ent MK-etapi medal on ikkagi omaette saavutus. Esimese kahe sügiskuu jooksul on Eesti judokad EK ja MK-etappidelt võtnud 7 medalit ning koondise nooremate liikmete ettevalmistus novembris toimuvaks U-23 EM-ks sujub edukalt. Kindlasti annavad medalid sportlastele enesekindlust ning vajalikku motivatsiooni, et ka tiitlivõistlustel edukalt võistelda. Järgmine EK-etapp toimub oktoobri lõpus Rootsis, kuhu sõidab kindlasti ka Eesti koondis.

 

Kuum kaup poes

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?