Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust

RASKESPORT.EE PORTAAL ON UUENDAMISEL.
Osad uudised võivad olla ajutiselt kättesaamatud. Vabandame!

Avaleht Sportlik vabavõitlus MMA nädalavahetusel: uued meistrid ja tiitlipretendendid UFCs

MMA nädalavahetusel: uued meistrid ja tiitlipretendendid UFCs

Eelmine nädal pakkus UFCs elamusi sellises mahus nagu ei ükski varasem nädal sellel aastal. Seda nii kvaliteedi kui kvantiteedi osas. Peeti kolm üritust: UFC 194, UFC Fight Night 80,the Ultimate Fighter 22 Finaalvõistlus ja toimus kahe võimsa tšempioni langemine. Lisaks tiitlimatšidele toimusid jõujoonte olulised paika panemised mitme kaalu tiitlipretendentide seas.

SULGKAAL

Sulgkaalus võiits kiire ja dramaatilise võidu SBG võitleja Conor McGregor. Endine Iiri meister poksis realiseeris oma hästi ajastatud täpse tagumise sirge ühe tõelise MMA legendi, Jose Aldo vastu. Eestis oli see ilmselt aasta kõige vaadatum UFC matš, kuna Eesti kaks suurimat MMA/BJJ klubi (3D Treening ja Võimla) on samuti SBG organisatsiooni liikmed. Conori treener John Kavanagh on palju kordi Eestis külas käinud trenne andmas ja samuti on Eesti sportlased külastanud tema SBG Iirimaa klubi.

Seitse korda UFCs oma sulgkaalu meistrivööd edukalt kaitsnud ja oma UFC esimese kaotuse saanud Aldo loodetavasti jääb suure spordi juurde ja ründab tiitlit juba varsti. Aga ehk on järgmise koha tiitlimatšis ära teeninud hoopis Frankie Edgar, kes reedel tegi kõva avalduse kui vajas kõigest pool raundi Chad Mendesi nokauti löömiseks. Fakt mis jäi kindlasti mõnevõrra Conor McGregori muljetavaldava tiitlivõidu varju. Paljud fännid ootavad justnimelt McGregori ja Edgari jõukatsumist rohkem kui Aldo kohest taaskohtumist teravate kätega iirlasega. Kindlasti ei tohi sulgkaalu vaates unustada ka Max Hollowayd, kes lisas oma kontole kaheksanda järjestikkuse UFC võidu ning oli viimane sportlane, kes McGregori vastu terve matši suutis maha pidada.

KESKKAAL

Teine nädalavahetusel fookuses olnud kaal oli kahtlemata meeste keskkaal, kus raskes ja tasavägises matšis tegi valitsev meister Chris Weidman andestamatu lolluse kui läks neljandas raundis sooritama üsna lootusetut pöördelt jalalööki. Kolmandas raundis tõsiselt räsida saanud meistri jaoks oli väga tugeva pealt kontrolliga Luke Rockholdi vastu alla jäämine neljandas raundis selgelt liig ja nii tuligi vastu võtta kaotus tehnilise nokaudiga.

UFC 194 andis ka järgmise tiitlipretendendi nime. Yoel Romero ja Ronaldo Souza selgitasid välja kaalu kolmanda numbri ja järgmise tiitlimatši mineja. UFC keskkaalu kõige võimsam kuju, endine vabamaadluse maailmameister ja olümpiahõbe Romero dikteeris kahtlemata oma jõu ja plahvatusega raundi esimest poolt. Võimsad asjad nõuavad aga palju energiat ja nii väsis ka Romero ning matši teine pool kuulus selgelt BJJ võlurile ning mitmekordsele maailmameistrile Ronaldo Souzale. Kohtunike jagatud otsusega võit siiski Romerole.

KERGEKESKKAAL

Teine BJJ legend Demian Maia näitas oma võimu kergekeskkaalus kui domineeris tugevalt kolm raundi järjest Gunnar Nelsonit (SBG) ning näitas oma valmisolekut vöö peale võistelda. Valitsev meister Robbie Lawleri järgmine tiitlimatš on juba siiski paigas ja see toimub juba teisel jaanuaril Carlos Conditi vastu.

KERGEKAAL

Kolmas BJJ maailmameister sisenes UFCsse the Ultimate Fighter tõsieluseriaali kaudu, mille kergekaalu turniiri ta reedel võitis. Meheks Ryan Hall ja finaalis pidi kohtunike otsusega kaotuse vastu võtma kolmas eelmisel nädalal võistlustules olnud SBG sportlane Artjom Lobov. Kergekaalu on hetkel valitsemas Rafael dos Anjos ja muuhulgas käivad jutud selle üle, et kas sulgkaalu värske meister Conor McGregor ei peaks oma järgmist tiitlimatši tegema hoopis temaga. Varasemad UFC kogemused kahes kaalus võistlemisega samas liiga head ei ole. TUFi finaalüritusel kohtusid veel esikümne mehed Tony Ferguson ja Edson Barboza. Ferguson pani matšis Barbozale kõva surve peale, mis võttis võimsa jalalöögiga Barbozalt tema ühe suurima relva ning Ferguson võitis matši ühe oma lemmikkägistusega teises raundis. Sammuke temalegi võimaliku tiitlimatši suunas UFC ühes tihedama konkurentsiga kaalus.

 

 

Kuum kaup poes

UFC 147 RIO Venum
UFC 147 RIO Venum
(Püksid)

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?